Maria Meyvis


Mijn verhaal en hoe ik hier terechtkwam

Ik studeerde voor leerkracht in het lager onderwijs en deed ervaring op in zowel de kleuterschool als in de lagere school en als zorgleerkracht. Het werd me al snel duidelijk dat de functie van zorgleerkracht me het meeste aansprak. Zoals het werken met kinderen in een kleine groep, leerkrachten ondersteunen in hun klaswerking, gedragsproblemen aanpakken enz. Ik geniet ervan om voor de klas te staan, bezig te zijn met kinderen, ze uit te dagen en te ondersteunen in hun groei. Na enkele jaren in het onderwijs voelde ik een gemis, alsof ik nog niet helemaal op mijn plaats zat. Ik wilde ik mijn creatieve zelf verder uitdagen en startte ik samen met Kimberly Sels De Speelvogels op. We voelden een tekort aan kwaliteitsvolle vakantieopvang. De werking is de afgelopen twee jaar enorm geëvolueerd van een organisatie met een vaste planning en opgelegde activiteiten naar een werking met veel vertrouwen, zelfstandigheid, spontaniteit en inbreng van de kinderen. Het is een evolutie die sterk samenloopt met de evolutie die ik zie in mezelf. De oude structuren en systemen liet ik steeds meer los en tegelijkertijd heb ik de kracht gevonden om te geloven in mijn eigen visie en gevoel. Om mijn eigen kracht te vinden volgde ik de afgelopen jaren heel wat opleidingen en cursussen en ik verdiepte me in vele boeken en methodes.

Enkele opleidingen die me inspireerden

 • Integratieve spelcounseling en psychotherapie
 • Opleiding kindercoach: creatief communiceren
 • Emotional Freedom Techniques
 • Mindsettheorie Carol Dweck
 • Opvoeden met Montessori
 • Zinvoltekenspel en tekeningen lezen
 • Talentgedreven werken met kinderen
 • Open Heart Training
 • Nieuwe Autoriteit en geweldloos verzet
 • Regulatieproblematiek en hechting
 • Verbindende communicatie en de magie van (zelf)empathie

– Sometimes the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life. Tiptoe if you must, but take a step. –

cf09e539884a991d90f37ca246880a48

De monitoren


Elke vakantie staan er weer geëngageerde en enthousiaste monitoren klaar voor jullie kinderen.
Ze worden geselecteerd op basis van hun talenten, ervaring en diploma, zodat we uw kinderen de begeleiding kunnen geven die ze nodig hebben.

Heb jij de unieke gave om kinderen te doen stralen, kan je ze fonkelingen in hun ogen bezorgen?
We zijn op zoek naar jou!

De Speelvogels zijn steeds op zoek naar sprankelende monitoren om er een toffe vakantie van te maken!

Onze kampen hebben tot doel de kinderen een leuke tijd te bezorgen, hun fantasie en creativiteit te stimuleren en hen op een speelse manier wat bij te brengen. Als begeleider van een kamp is het je taak de kinderen op een prikkelende manier actief en intensief te betrekken.
De kinderen het onderwerp laten beleven is een echte kunst!

Kortom we willen de kinderen doen stralen en fonkelende ogen bezorgen!

Om dit waar te maken sta je er niet alleen voor! Je staat steeds met meerdere begeleiders bij een groep kinderen. Op voorhand krijg je een inspiratieboek met een heel aantal activiteiten rond het thema waaruit je kan kiezen en waardoor je zelf op andere ideeën kan komen. Je bent vrij om je eigen creativiteit te laten werken en vaak komen er ook enorm toffe ideeën uit de kinderen zelf. Daarom start de week met een brainstorm samen met de kinderen zodat we ook echt kunnen waarmaken wat de kinderen willen. We proberen een huiselijke sfeer te bewaren door de kinderen zelf te laten kiezen aan welke activiteit ze deelnemen. Aan het begin van elk dagdeel zitten we in een kring om te bespreken wat er op het programma zal staan. De kinderen kunnen kiezen uit zelfstandige activiteiten zoals bijvoorbeeld plasticine, strijkparels en bouwhoek of een geleide activiteit bij een monitor zoals een spel of een knutselactiviteit.

Praktisch

 • intakegesprek bij Maria
 • kennismakingsmoment met de andere monitoren (het weekend voor de vakantie)
 • 8 uur tot 17 uur
 • Vrijwilligersvergoeding
 • Leerrijke en leuke ervaring voor iedereen in de sociale sector

Heb jij de unieke gave om kinderen te doen stralen, kan je ze fonkelingen in hun ogen bezorgen?
Ben je op zoek naar een leuke vakantiehobby/vakantiewerk en heb je zin om een knotsgek kamp te begeleiden?

Laat je gegevens hieronder achter of neem contact op via mail voor meer informatie!